På bara 10 minuters promenadväg från hotellet har vi en fantastisk och nybyggd badanläggningen med en relaxavdelning som håller imponerande hög klass.
På själva Badrike finns det såklart även varmvattens bassänger, bubbelbad, hopptorn, lekland, motionssim osv men jag tänkte bara berätta om Relaxavdelningen eftersom jag tror detta kommer passa mina gäster alldeles ypperligt.

På Badrikets relaxavdelning är det skärmfritt med 18-års gräns, handduk och badrock finns på plats.
Maxantalet är satt till 90 personer så om du vill säkerställa din plats kan du förbeställa här, några kronor billigare om du köper biljetterna på plats.

Relaxavdelningen har öppet från 09,00, veckans alla dagar och du kan bada både ute under bar himmel med utsikt över Kristianstads Vattenrike och inomhus.
Både i varma, kalla pooler. Olika typer av duschupplevelser finns också.

7 olika typer av bastu finns, alla är väl tilltagna i storlek så jag är övertygad om att du kommer finna både en eller flera favoriter.
Infraröd bastu, Kelobastu, Sanarium, Tepidarium, Torrbastu, Ångbastu och en Vedeldad bastu som doftar helt ljuvligt.

I den stora Kelobastun kan du uppleva en Aufguss sittning flera gånger varje dag, en sittning tar ungefär 10 minuter. Dessa leds av en bastuvärd som häller olika eteriska oljor över de varma stenarna och använder sedan olika redskap för att sprida ångan med de härliga dofterna.
Dofterna har härliga namn som Vårvärme, Piggelin, I stundens hetta, Skogsgläntan och många fler.
Du kan delta i så många sittningar som du vill när du ändå är här.

När det är dags att fylla på energiförrådet beställer du mat och dryck mellan bastubesöken, från Matrikets restaurang Penthouse, sen sitter du och njuter av den antingen i inomhusloungen eller på utomhusterassen.

Om du vill orkar och kan, går det att tillbringa 12 timmar på plats…
Annars räcker säkert en halvdag för att stilla bastu/badbehovet för ett tag?
Kanske vill du gå någon av våra vandringsleder i vattenriket på dagen innan du besöker Badrike på eftermiddagen/kvällen med god mat och dryck eller så går du dit på dagen och sedan besöker någon av mina restaurangfavoriter på kvällen.

I mitt välkomstbrev tipsar jag om lite allt möjligt och du hittar säkert något som förgyller din vistelse lite extra.

Vill du läsa mer om vårt Badrike gör du det här.
Anna

 

Fint foto: Kristianstads Kommun/Maher Abdel Aziz